fbpx

La nostra filosofia

L’Àlex i la Mònica estem formats a l’escola Yoga Sintesis, dirigida pel Julián Peragón, que segueix la tradició del Ioga del Vini Ioga, de T.K.V. Desikachar, fill i deixeble de Krishnamacharya.

A la pràctica el Viniyoga consisteix a respectar en la pràctica a cada individu segons la seva edat, sexe, estat de salut, salut, constitució, hàbits de vida, recursos, debilitats, creences, etc.

El Ioga en què creiem és un ioga integral que s’adapta a l’individu, i l’ajuda per superar els obstacles que pugui estar vivint en el moment i a desenvolupar el seu potencial.

Malgrat que a Occident, del Ioga només se’n conegui la part física, aquesta disciplina inclou també la cura de la salut emocional i mental. Per nosaltres el Ioga abraça molt més que una pràctica d’hora i quart, és la nostra manera de viure i entendre el món, intentant ser cada dia millors persones, més humanes i «sabies» (entre moltes cometes).

Diu el nostre mestre, en Julián Peragón, que la pràctica del Ioga hauria de ser com un petit laboratori de Vida, on ens connectem, mitjançant les postures, la respiració, la visualització, i la concentració amb els recursos interns propis, que ens ajudin a patir menys, i en conseqüència, a viure amb  més de pau interna i felicitat.

Per això en totes les nostres sessions la darrera part la dediquem a la respiració i al control de la ment, mitjançant la meditació i la relaxació.

Ens agrada dirigir les nostres sessions des del bon rotllo i l’amabilitat, ajustant quan és necessari, amb respecte i cura.

Creiem també que tothom hauria de poder accedir a la pràctica del Ioga, per la qual cosa ajustem les nostres tarifes de manera que el projecte sigui sostenible, però que no impedeixi l’accés a un ioga de qualitat.

L'Àlex i la Mònica, l'ànima d'El Taller de Ioga

Àlex Costa


Nascut a Barcelona el dia 29 d’abril del 1963.
Actualment visc a Premià de Mar (Barcelona)

Format com a professor de ioga a l’escola Sâdhana Barcelona. Inscrit al Registre Oficial de Professionals de l’Esport de la Generalitat de Catalunya amb el número 033584.

Actualment, col·labora com a professor i tutor en els cursos de formació que dirigeix Julián Peragón a l’escola de formació Yoga Síntesis i publica regularment articles de ioga a la revista Integral.

Cofundador i codirector del centre EL TALLER DE IOGA a Premià de Mar (Barcelona), on actualment imparteix classes de setmanals de ioga, entre d’altres, des de l’any 2008.

Va treballar durant 8 anys com a terapeuta al Balneari Prats, a Caldes de Malavella (Girona). Aprèn Quiromassatge d’Agustí Argany, Osteopatia de Lluís Roda, Reflexoteràpia de Lluís Bataller, Massatge Tradicional Tailandès de Juan José Plasencia, Reiki amb Rony, Aromateràpia de Josep Viu, Flors de Bach de Clara Biosca.

Des de l’any 2000 que imparteix classes de Hatha Ioga regularment, per a adults, nens i nenes i avis (Consell Senior de Premià)

També s’ha especialitzat en Tallers de massatges, Shank Prakshalana (pràctica depurativa amb aigua salada) i en la construcció de laberints com a eina de meditació.


Mònica Calvo


Encara que soc nascuda a Barcelona el dia 5 de setembre de 1977, visc a Premià de Mar (Barcelona) de tota la vida.

Formada com a professora de ioga (2006-2011) a l’Escola de Professors de Ioga Yoga Sintesis amb Arjuna Peragón, on actualment col·laboro.

Inscrita al Registre Oficial de Professionals de l’Esport de la Generalitat de Catalunya amb el número 033583.

Actualment co-dirigeixo des de 2008, juntament amb Alex Costa, EL TALLER DE IOGA, on dono classes de Hatha Ioga, Ioga Suau, Meditació i Ioga Terapèutic. 

Professora a l’escola de Formació de professors Yoga Sintesis.

Col·laboro també en diferents mitjans ràdio (L’Ofici de Viure de Catalunya Ràdio i Tot d’Una de Ràdio Premia de Mar) i premsa local divulgant temes de ioga, espiritualitat i creixement personal.

Soc Llicenciada en Ciències Químiques l’any 2000, professora de Tai Ji Chen titula per Josep Lluís Serra (Ceitai, 2003). He après amb mestres com en Chen Shi Tong, la Dra Hu, Guillermo Leyva, Pep Lleonart, Jordi Vilà o l’Òscar Muñoz Galeano. Des de 2004 que ha donat classes de Chi kung i Tai Ji en diferents escoles i centres.

També m’he format com a doula (2014) amb Viktoria Lowental i he cursat el màster en yogaterapia a l’escola Pranamanasyoga (2019).

Col·laboren a El Taller de Ioga

Monica Costa

Mònica Costa

Terapeuta Psicocorporal Transpersonal

Formada en Moviment i Tècniques Psicocorporals del Sistema Río Abierto amb Graciela Figueroa i en Hatha Yoga en l’Escola Sadhana Barcelona. Després de molts anys de treball personal, el que m’inspira ara és connectar amb el meu cos, les meves emocions, els meus sentiments i experimentar a través del moviment. Amb experiència en tallers monotemàtics de Moviment Expressiu per a grups de teatre, de retirs de ioga, persones en procés de dol, professors de primària en com gestionar l’estrès, adolescents en processos d’integració social i nens i nenes.

Marta Carrillo

Formada i especialitzada en Intel·ligència i Educació Emocional per al Benestar, PNL-Coaching i Ciències del comportament i les relacions humanes, acompanyo persones, grups i equips en el camí de l’autodescoberta i l’autoconeixement, així com en l’entrenament per a la pràctica del benestar emocional personal i col·lectiu.

Facilito l’aprenentatge d’habilitats relacionals i de comunicació entre persones.

Especialitzada en la recuperació i consolidació de l’autoestima i l’autogovernança, així com en la descoberta del propòsit vital.

Exploradora incansable del camí interior, porto més de 10 anys acompanyant en l’art de reconnectar amb l’essència personal i transformar la manera de veure i d’estar al món. En l’exploració de l’univers emocional interior i la qualitat amb què l’observem i el gestionem, doncs condiciona completament les nostres vides i relacions.

Marta-Carrillo
Julian peragon

Julián Peragón

Formador de professors de Ioga i formador de professors de Meditació. 

Professor de ioga des del 1981 i formador de professors des del 1994. Actualment, dirigeix l’escola Yoga Sintesis amb seu a El Taller de Ioga. Ha format grups de professors a Barcelona, Madrid, Sevilla, Gran Canària, Sant Sebastià i Itàlia.

És articulista i autor dels llibres “La Síntesis del Yoga” i “Meditación Síntesis” de l’editorial Acanto i “Estar en el mundo. La necesidad de la meditación» per l’editorial Kairós.

Professor i tutor de l’assignatura de Ioga al Màster de Relaxació, Meditació i Mindfulness de la Universitat de Barcelona. Membre cofundador de la federació d’entitats formadores de Ioga, FEDEFY i de la Federació Catalana de Ioga (FCI).