ShankPrakshalana - El Taller de Ioga
Practica iòguica ancestral per netejar els budells
Shank Prakshalana, kriya, practica de purificació, kriya yoga, purificación, limpieza de colon, limpieza de intestino, neteja de colon, neteja de budells, yoga premia de mar, yoga premià de mar, ioga premia de mar, ioga premià de mar, cursos de yoga, yoga, yoga al Maresme, ioga, cursos de ioga, ioga en catala, Hatha Ioga, Meditació, Ioga personalitzat, Ioga a Premià, Ioga a Premià de Mar, Meditació Premià de Mar, Meditació Premia,
17631
page-template-default,page,page-id-17631,wp-custom-logo,theme-bridge,bridge-core-2.5.9,woocommerce-demo-store,woocommerce-no-js,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,columns-3,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-24.4,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-17449

Purificació de primavera

SHANK PRAKSHALANA

Una de les principals claus de la salut es troba als nostres intestins. La pràctica que presentem, el Shank Prakshalana, té un poder desintoxicant enorme de l’organisme a través de la neteja profunda de tot el tracte digestiu.

 

El ioga contempla la higiene com una disciplina fonamental per purificar cos i ment per tal de facilitar el camí evolutiu d’autorealització. Per això, hi ha antics tractats que prescriuen diversos exercicis de depuració (kriya), alguns gairebé impossibles per a la mentalitat i condició de la nostra societat. Altres, convindria incorporar-los als nostres hàbits d’higiene, portant-los a la pràctica sempre amb coneixement i precaució. Un d’aquests mètodes és la sankha-praksalana, el rentat intestinal amb aigua salada.

Sankha significa petxina, i praksalana es refereix a rentat. A la tradició hindú es contempla el sistema digestiu com l’interior d’una petxina de cargol: una llarga espiral per on circulen els aliments que digerim. I, per netejar a fons el seu interior, utilitzaven un mètode tan senzill i eficaç com és beure aigua salada per expulsar-la per la via ràpida sense assolir el sistema urinari.

Motius per fer el rentat intestinal

Quan emmalaltim o simplement quan un aliment no se’ns posa bé, la nostra naturalesa interna sol respondre amb vòmit, diarrea i/o dejuni com a formes d’una neteja interna fonamentals per a qualsevol procés de sanació. Qui no ha experimentat la sensació d’una millora substancial després de produir-se el vòmit o la diarrea?

Evidentment, més important que aplicar qualsevol tècnica purificadora del sistema digestiu és tenir en compte la qualitat de la nostra alimentació. De tota manera, en uns individus més i en altres menys, el nostre organisme tendeix a intoxicar-se sistemàticament al llarg de la vida a causa de substàncies externes ingerides, aliments inadequats, dietes incorrectes i productes resultants de les fermentacions que es generen durant la funció digestiva. Aquesta autointoxicació s’amplifica en cas de patir restrenyiment: Com més temps romanguin els residus de rebuig al nostre intestí, més compostos tòxics es generaran i més gran serà la quantitat d’absorció d’aquests. El sistema immunitari és el principal damnificat, i amb això poden aparèixer tota mena de malalties agudes i cròniques a qualsevol part de l’organisme.

Per tot això, no ens hauria d’estranyar el mètode de rentat intestinal que aquí proposem, amb què el nostre tracte digestiu arriba a quedar tant net com mai a la vida ho havia estat. De fet, tot procés de sanació hauria de començar de manera o altra (també des del dejuni) per una neteja a fons del sistema digestiu. Aquesta és una base fonamental de la medicina naturista.

En què consisteix?

El Shank Prakshalana consisteix a beure de dos a tres litres d’aigua lleugerament salada. El grau de sal fa que el budell no absorbeixi l’aigua i que aquesta surti per l’anus. L’efecte final és una dutxa purificant a tot el sistema digestiu. Mentre es va bevent, per ajudar al procès, es van fent una sèrie de moviments físics concrets.

És important que els primers cops facis la pràctica per algú experimentat i si és possible en grup.

En els nostres tallers també incloem una neteja de les fosses nasals, una neteja de pell, i una neteja energètica.

Informació pràctica

Pròxima data: Dissabte 25 de març, de 9:00 a 15:00 h. Cal venir en dejú. La pràctica acaba amb un dinar a base d’arròs bullit i compota de poma.

Condueix: Àlex Costa, professor de ioga i expert en dirigir aquesta tècnica en grup.

Aportació: 55 €.

Inscripció: Envia’ns un whatsapp en el botó de baix a la dreta per inscriure’t

Abrir chat
Vull fer aquesta pràctica