Aprofundiment en Ioga - El Taller de Ioga
Curs per aprofundir en Ioga
cursos de yoga, yoga, yoga al Maresme, ioga, cursos de ioga, ioga en catala, aprofundiment en ioga, fromació de professors de ioga, formació, aprofundir en ioga,
17341
page-template-default,page,page-id-17341,wp-custom-logo,theme-bridge,bridge-core-2.5.9,woocommerce-demo-store,woocommerce-no-js,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,columns-3,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-24.4,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-17449
 

Aprofundiment en Ioga

Com a professors de Ioga amb més de 14 anys d’experiència dirgint sessions, sentim la necessitat de crear un espai dirigit a practicants habituals de Ioga on poder transmetre els coneixements que no dona temps en les classes setmanals ordinàries. Alhora que volem donar la oportunitat de practicar sense presses aprofundint en cada gest, donant pes al pranayama, la meditació, la filosofia i el creixement personal.

 

L’objectiu clau del Ioga és arribar a poder dominar la ment i generar calma. Cal fer âsana com a preparació per obrir la respiració, però també cal posar els sentits a lloc, endreçar la nostra vida, conèixer l’estructura de la ment i els obstacles que es poden presentar en aquest camí. Per això, en aquest curs, cada participant tindrà un procés únic i individualitzat, basat en la respiració. A l’hora també  ens plantejarem qüestions que ens ajudin a millorar el dia a dia i entre-veure el camí que ens ajudi a solucionar els reptes interns.

Objectiu del curs

Donar la oportunitat d’aprofundir en la pràctica i filosofia del Ioga a persones practicants, que NO volen ser professores de ioga. Crear l’espai per experimentar amb pràctiques llargues i incidir en el pranayama, la meditació i el creixement personal.

Creiem en un acompanyament i transmissió càlid i amable envers la persona practicant, com sempre, adaptant les eines emprades a la seva necessitat.

Aquest curs no habilita ningú per impartir sessions de Ioga ni transmetre’l. Al final no donarem cap diploma. El “premi” són els beneficis del procès, el creixement personal i l’avançar en la pràctica mateixa. Si vols donar classes de Ioga, et recomanem la formació de l’escola amb la qual col·laborem Yoga Sintesis, dirigida pel Juliàn Peragón.

Estructura

Aquest curs es planteja com a 9 jornades de 7 hores de durada aproximadament, un dissabte al mes d’octubre a juny, de 10:00 a 13:30h i de 16:00 a 19:30 h, presencialment a les instal·lacions d’El Taller de Ioga a Premià de Mar. Per les persones que no practiquen regularment amb nosaltres, el curs es complementa amb 3 sessions setmanals on-line ordinàries d’una hora llarga de durada.

 

L’estructura de cada jornada es planteja com un matí de 3 hores i mitja de pràctica, fent una sèrie d’âsanes llarga, amb la seva savâsana llarga també al final, per desprès dedicar-nos al pranayama i la meditació.

 

A la tarda, comencem amb les ensenyances, un espai de creixement personal i també una meditació final.

Matí:

10:00 h. Presentació dels continguts de la jornada

10:10 h. Presa de consciència i escalfament

10:30 h. Seriè d’âsana

12:10 h Relaxació conscient

12:30 h. Pranayama

13:00 h. Meditació 1.

13:30 h. Pausa per dinar

Tarda:

16:00 h. Filosofia / Ensenyances

17:30 h. Creixement Personal / Taller

18:30 h. Meditació 2

19:15 h. Posada en comú i cloenda.

Continguts

Volem transitar les vuit etapes del Ioga de Patanjali i ens basem en els Ioga Sutra. A l’hora incidirem en els diferents grups d’âsana i cada participant tindrà un procès personalitzat de pranayama. No entenem el Ioga sense la pràctica de meditació i també , cada participant tindrà una anàlisis de quina és la postura que més l’ajuda a meditar i oferirem estones llargues de sentada.

JORNADA 1. Bases del Ioga. Establint el punt de partida

Què és el ioga? Objectius del Ioga. La via dels vuit passos (Asthanga Ioga). Postures bàsiques del Hatha Ioga. Com practicar âsana. Escolta del punt de partida (física i respiratòria).

JORNADA 2. Actituds internes

Actituds en la postura. Més enllà d’âsana. Donar espai a la respiració. Yama. Nidra Ioga

JORNADA 3. Descobrir i netejar l’espai intern

Flexions. Crear un espai intern. Niyama. Bases de la meditació. Inici del procés personal de Pranayama.

JORNADA 4. Respirar amb llibertat

Extensions. Conèixer i utilitzar la respiració al nostre favor. Estructures subtils.

JORNADA 5. Trobar la calma

Inversions. Entendre, gestionar  i calmar les emocions

JORNADA 6. Sentir

Inclinacions laterals. Els sentits i la percepció. Atenció plena a través dels sentits.

JORNADA 7. Tot té el seu origen en la ment

Torsions. L’estructura de la ment. Els obstacles en la practica. Superar els obstacles

JORNADA 8. Meditació

Equilibri. Concentració i meditació. Cant de mantres

JORNADA 9. Integració

Els centres energètics. Test dels centres energètics. Integració dels 7 centres.

DADES PRACTIQUES

Preu

Alumnes externs: 100 € al mes (inclou les sessions on-line).

 

Alumnes d’El Taller de Ioga : 56 € al mes.

Pagament

 • Per fer aquest curs es necessita compromís. Per això, et demanem el pagament del 20 % abans de començar (180 €) i 80 € cada jornada.

Per alumnes d’El Taller de Ioga: matrícula de 100 € abans de començar i 45 € cada jornada.

 • SI no pots o no vols comprometre’t amb tot el curs sencer, pots fer jornades “sueltes”. Cada jornada per separat té un cost de 80 €, i no inclouen les sessions on-line. (60 € alumnes d’El Taller de Ioga)

Dates

 • Jornada 1: Dissabte 8 d’octubre
 • Jornada 2: 5 de novembre
 • Jornada 3: 3 de desembre
 • Jornada 4: 14 de gener
 • Jornada 5: 18 de febrer
 • Jornada 6: 18 de març
 • Jornada 7: 15 d’abril
 • Jornada 8: 13 de maig
 • Jornada 9: 17 de juny