El taller de ioga
El taller de ioga
Terapia floral
Fa més de seixanta anys el metge gal·lès Edward Bach va idear un mètode "simple i natural de curar a través de la personalitat per mitjà de l'essència de flors silvestres"; per això, a partir de 1930 va dedicar tot el seu temps a descobrir les flors i plantes d'on extrauria els remeis i a perfeccionar el seu mètode terapèutic.

Quan la pau i l'harmonia retornen a la ment és més fàcil recuperar la salut i la força del cos.

Tots els remeis usats en aquest mètode estan preparats amb flors de plantes silvestres, arbres o arbustos. Cap d'ells és perjudicial o crea hàbit. No se'ls prescriu per a resoldre el problema físic sinó d'acord amb l'estat mental del pacient en el moment present.

Un estat mental no harmoniós no sols obstaculitza la recuperació de la salut sinó que és la causa primordial de moltes malalties. És ben conegut que un temor o preocupació continuats redueixen la vitalitat de l’individu, fa sentir-se de mal humor, etc. En aquestes condicions, el cos perd la seva resistència a la malaltia, i es queda en un estat propici per a qualsevol infecció, ja sigui simples refredats, reumatisme, problemes digestius o malalties més serioses. Per això és el propi pacient, no la malaltia qui necessita tractament.

En el seu llibre titulat Els dotze curadors i altres remeis el Dr. Bach descriu 38 remeis, un per a cada un dels estats mentals negatius més comuns. Va dividir en estats negatius en 7 grups: temença, incertesa, falta d’interès per les circumstàncies actuals, soledat, hipersensibilitat a influències i opinions, l'abatiment i la desesperació, i excessiva preocupació pel benestar dels demés.

Els beneficis immediats de les Flors de Bach són a nivell emocional i mental, però també es tracten problemes físics derivats o psicosomàtics com pot ser al·lèrgies, asma, acne, problemes menstruals, mals de cap, etc...

Flors de Bach
C/ Doctor Fleming, 22 - 08330 Premià de Mar - 93 751 33 25 - info@tallerdeiogapremia.cat