El taller de ioga
El taller de ioga
Ioga per l'embaràs, el part i el post-part

Ioga en l'embaràs
L'embaràs és una etapa de transformació, on la dona només pot obrir-se i deixar que la natura creï vida dins seu. Aquesta etapa pot ser una vivència increïble, però pot venir acompanyada de molèsties que poden causar incomoditat.
Cada trimestre de l'embaràs respon a unes necessitats diferents, ja que el nadó i la mare es transformen dia a dia, mes a mes.

Practicar ioga en aquest moment permet a la mare adaptar-se millor al que està vivint i alleujar els inconvenients de cada etapa, tot comunicant-se amb l'ésser que està gestant, gaudint de cada moment i connectant amb la força i saviesa ancestral femenina.
Per això es combinen exercicis de consciència corporal, d'apertura i sensibilització, relaxació i meditació alhora que ens preparem pel part i mimem el nostre bebè. A les classes es crea un cercle íntim de dones que estan passant per la mateixa experiència i compartint dubtes vivències.

Preparació i acompanyament en el part. Nou servei!!!!
T'oferim el nou servei de Doula. Una doula és una dona formada amb els coneixements necessaris per acompanyar a la parella de forma no sanitaria en l'embaràs, el part i post part, sense interferir ni jutjar la tasca de les llevadores i els metges. La seva tasca és procurar que tot el procès es doni de la manera més tranquila, armoniosa i confortable possible tant física com emocionalment, ajudant així a viure millor la intensitat del moment.

Per això us proporcionem (a la dona i a la parella) tota la informació sobre el part, pàrlem sobre tots els dubtes no sanitaris que pugueu tenir al respecte i us donem les eines per que pugueu triar el model de part que més s'ajusta a les vostres espectatives dins del possible (sempre amb el consentiment mèdic). I un cop arriba el gran moment, us oferim l'acompanyament que necessiteu, tant a casa com a l'hospital.

La Mònica Calvo s'ha format com a doula amb la Viktoria Lowental (http://maremevaspain.blogspot.com.es/). En el part utilitza totes les eines del ioga (respiració, relaxació, postures, meditació), i també el massatge, les Flors de Bach, l'aromaterapia, el reiki i digitopuntura.

Aquest servei és exclusiu per les dones que assiteixen a les classes de ioga embarassades.

Ioga Mares i nadons
La maternitat és un repte enriquidor en la vida de les dones que omple el cor d’amor i alegria, però sovint també ve acompanyat de pors, inseguretats, cansament, etc… Actualment, a més a més de criar un altre ésser, molts cops la dona tampoc s’oblida de la seva carrera professional (la baixa maternal dura només de 16 setmanes) i es troba que també ha de cuidar d’altres fills, la llar, la parella, etc... Es poden generar situacions d’estrès i on queda poc espai per trobar el ritme propi i poder adaptar  al canvi que demana cuidar a un bebè petit.

Practicar ioga amb el nadó en aquest moment pot ser útil, gratificant i alliberador.
Tant el petit /a com la mare es beneficien d’aquesta activitat conjunta i enforteixen el seu vincle d’una manera divertida. La mare es recupera del part mitjançant exercicis enfocats al que necessita el seu cos en aquest període: ajudar a la recol·locació dels òrgans interns, reforçant l’esquena, l’abdomen i el sòl pèlvic, etc..., alhora que es connecta amb la seva saviesa interior, es relaciona amb altres dones en la mateixa situació i guanya en vitalitat, alegria i calma. El nadó s’integra a les postures de ioga rebent una gran estimulació mitjançant moviments suaus i massatges. La classe s’adapta a les seves necessitats tant d’aliment, com de son, canvi de bolquers, etc..
Es pot començar a partir de les 4 setmanes desprès del part, si ha estat vaginal o al cap de dos mesos si ha estat per cesària, sempre amb l’autorització del metge i la intuïció de la pròpia dona.

Horaris:
Ioga embarassades: Dimarts i dijous de 17:30 a 18:45 h.
Ioga mares i nadons: Dimarts de 11:00 a 12:15 h.

Servei de doula: hores convingudes.


Primera classe oberta
La primera classe és sempre oberta amb l'objectiu de conèixer el treball i comprovar juntes si el que oferim s'ajusta a les teves expectatives.

Ioga per embarassades
C/ Doctor Fleming, 22 - 08330 Premià de Mar - 93 751 33 25 - info@tallerdeiogapremia.cat